V kakšnem času zavarovalnica izplača odškodnino

Kadar koli imate škodo se vedno pojavi vprašanje, kdaj bo izplačana odškodnina? Enako vprašanje se pojavlja, če je bila na nekem področju večja škoda, npr. lanske poplave in je dela za cenitev veliko več.

Prijava škode

Najprej je seveda potrebno škodo prijaviti. To lahko storite tako, da pokličete na zavarovalnico, škodni oddelek, in prijavite škodo. Pri nekaterih zavarovalnicah lahko škodo prijavite tudi preko spletne strani. Prav tako pa lahko za določene škode pokličete svojega zavarovalnega agenta in škodo prijavite pri njemu.

Ko prijavite škodni dogodek, po večini pogojev bi to moralo biti najkasneje v treh dneh, vas bo obiskal cenilec in popisal škodo. Če gre za materialno škodo, jo lahko do takrat tudi fotografirate in pripravtie vso ostalo dokumentacijo, ki bo pospešila celoten postopek.

Izplačilo odškodnine za nastalo škodo je praviloma okoli 14 dni, v kolikor je vsa dokumentacija na razpolago. Redko se ta čas nekoliko podaljša, v večini primerov je odškodnina izplačana tudi prej. Natančne podatke v kolikšnem času boste dobili izplačano odškodnino najdete tudi v splošnih pogojih.

Želite informativni izračun za zavarovanje?

Brezplačno ga lahko naročite na strani informativni izračuni.