≡ Menu

Delni kasko – parkirni prostor

Delna kasko kombinacija za parkirni prostor krije škodo, ki vam jo povzroči neznano motorno vozilo na parkirišču.

Primer: Parkirali se svoje vozilo v nakupovalnem centru in odšli po nakupih. Medtem se je nekdo pripeljal in med parkiranjem zraven vas zadel v vaš avto. Za tem se je oseba odpeljala in pri tem ni pustila kontaktnih podatkov. Ko se vrnete iz trgovine, opazite, da imate poškodovan prednji blatnik. V takšnem primeru bi, ob sklenjenem delnem kasku za parkirišče, bila škoda krita iz avtomobilskega zavarovanja.

Glede na to, da se je v zadnjih letih povečalo število škod na parkirišču, so zavarovalnice svojo ponudbo prilagodile na dva načina. Prvi je, da so uvedle soudeležbo pri povračilu škode. To pomeni, da morate ob vsakem kritju škode iz delne kombinacije za parkirišče, sami prispevati določen fiksen znesek. Zneski so lahko različni, višji kot je znesek, nižja je cena za zavarovanje. Najpogostejša pa je še vedno možnost brez odbitne franšize, ki jo prav tako lahko izberemo.

Na drugi strani so omejili število škodnih dogodkov v enem zavarovalnem letu, tako da lahko škodo uveljavljate samo določeno število krat, največkrat je to tri krat. Tudi zaradi te omejitve je cena nekoliko nižja.

Pred sklenitvijo se je tako priporočljivo dogovoriti, kakšno zavarovanje je za vas naljbolj primerno. Delni kasko za parkirišče lahko sklenemo z avtomobilskim zavarovanjem ali v sklopu kasko zavarovanja.